Fotograf:
Esten Borgos
Helgrillet ishavsrøye er smakfull i seg selv, men i denne oppskriften får den en ekstra god smak med urteolje. Som tilbehør passer en hjemmelaget salsa perfekt. Oppskriften inneholder
194 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet hel ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2224 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet hel ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 193.63 | 844.47 | Kcal |
Protein | 9.01 | 39.29 | gram |
Karbohydrat | 0.86 | 3.75 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 3.10 | gram |
Fett | 16.97 | 74.01 | gram |
Mettet fett | 2.01 | 8.77 | gram |
Salt | 0.36 | 1.57 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.66 | Kr 46.49 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 745 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,77 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern hodet og sporen av fisken.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den godt med tørkepapir.
Urteolje
Kjør urter og olje i en blender til en jevn urteolje.
Brett et ark grillfolie dobbelt, legg fisken på folien og pensle med urteoljen.
Pakk sammen folien, legg den på grillen og legg på lokk.
La fisken ligge til den er ferdig, ca. 15 minutter.
Ta fisken av grillen og la den hvile i 4 minutter.
Tomat- og fennikelsalsa
Skjær tomat i små terninger og fennikel i tynne strimler.
Finhakk persille, oliven og basilikum.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak den til med salt og pepper.
Server grillet ishavsrøye med tomat- og fennikelsalsa og brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31137)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat
Innlagt dato:2014-02-09
Oppdatert dato:2014-02-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift