Fotograf:
Norges sjømatråd
Grillet hel Ishavsrøye inneholder
147 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Grillet hel Ishavsrøye har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet hel Ishavsrøye er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6203 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet hel Ishavsrøye!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 146.77 | 1 569.08 | Kcal |
Protein | 7.93 | 84.78 | gram |
Karbohydrat | 3.24 | 34.64 | gram |
Kostfiber | 0.60 | 6.41 | gram |
Fett | 11.21 | 119.84 | gram |
Mettet fett | 3.34 | 35.71 | gram |
Salt | 0.10 | 1.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.83 | Kr 94.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 276 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjør oljen og urtene i en food prosessor til en jevn urteolje.
Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper.
Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne.
Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny.
Serveres med potetpuré og tomat-fenikkelsaus.
Tomat og fennikel saus
Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre.
Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper.
Potetpuré
Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen.
Smakes til med salt og pepper.
Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 2777)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-11
Oppdatert dato:2002-12-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift