Fotograf:
Synøve Dreyer
Ishavsrøye er nydelig på grillen, og i denne oppskriften blir den grillet med bladpersille og sitron. Servert med agurksalat er dette grillmat på sitt beste. Oppskriften inneholder
87 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helgrillet ishavsrøye med spicy agurksalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helgrillet ishavsrøye med spicy agurksalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 87.13 | 487.58 | Kcal |
Protein | 7.28 | 40.74 | gram |
Karbohydrat | 1.20 | 6.72 | gram |
Kostfiber | 0.91 | 5.09 | gram |
Fett | 5.71 | 31.95 | gram |
Mettet fett | 0.80 | 4.48 | gram |
Salt | 0.41 | 2.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.63 | Kr 48.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 238 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dryss salt og pepper i buken på fisken, og fyll med bladpersille og noen skiver sitron.
Legg sitronskiver på benken og legg bladpersille over.
Legg på fisken, og legg over mer persille og sitronskiver.
Surr bløtlagt bomullshyssing rundt fisken så sitronskivene og persillen holder seg på plass.
Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme med lokk, og grill i 10-15 minutter på hver side.
Agurksalat
Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, og finhakk mynte og jalapeño.
Ha ingrediensene til salaten i en bolle og bland sammen.
Dressing
Bland sammen hvitvinseddik, salt og olivenolje, og smak til med pepper.
Pisk sammen til en dressing og hell over agurksalaten.
Server helgrillet ishavsrøye med agurksalaten ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31102)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Innlagt dato:2014-01-28
Oppdatert dato:2014-01-28
Lesere:
1650 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift