Linser er ikke bare tilbehør. Dette er næringsrik og proteinrikt produkt, med masse jern, fiber og B vitaminer. Linser er hovedmat i mange land i Østen.
De mørkegrønne puy linsene regnes å ha mest smak og mest protein, ca 28 % - mer enn i de fleste typer kjøtt.
Alle ingrediensene kan du kjøpe på Rema 1000. Oppskriften inneholder
119 Kalorier,
19 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Selleri, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grønne linser med tomater og pasta er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6562 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grønne linser med tomater og pasta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.02 | 754.88 | Kcal |
Protein | 5.33 | 33.81 | gram |
Karbohydrat | 19.26 | 122.16 | gram |
Kostfiber | 3.73 | 23.66 | gram |
Fett | 1.28 | 8.12 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 0.63 | gram |
Alkohol | 0.24 % | | | |
Salt | 0.05 | 0.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.89 | Kr 24.67 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 537 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Alle grønnsaker vaskes, kuttes i små biter, evt rives i rivjern, og stekes i olje i ca 3 - 5 minutter. Løken skal være blank, men ikke brun.
Tilsett tomatene, rødvin (evt sitronsaft), timian, salt, pepper, sukker. Kok opp og la småkoke i 15 minutter (hvis linsene er bløtlagt) eller 20 - 25 minutter. Hvis du bruker tørket persille, tilsett den like før du slå av varmen.
Kok pastaen, slå ut vannet
Bland pastaen og grønnsakslinsene og server med fersk hakket persille.
Vil du spare tid, begynn å koke linsene før du starter å skjære grønnsakene, og tilsett de halvkokte linsene etter at løken er blitt blank.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dyrevennlig.org
(Intern: 26792)
Tilberedningstid:
20-30 min
Kategori:
Pasta
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-01-12
Oppdatert dato:2010-01-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.