Grønne linser med tomater og pasta



Linser er ikke bare tilbehør. Dette er næringsrik og proteinrikt produkt, med masse jern, fiber og B vitaminer. Linser er hovedmat i mange land i Østen.

De mørkegrønne puy linsene regnes å ha mest smak og mest protein, ca 28 % - mer enn i de fleste typer kjøtt.

Alle ingrediensene kan du kjøpe på Rema 1000.


Oppskriften inneholder 119 Kalorier, 19 g Karbo, 5 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Selleri, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grønne linser med tomater og pasta er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 6562 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stk storløk
2feddhvitløk
1stksellerirot
2stkgulrøtter
200grgrønne (puy) linser (kan bløtlegges i kaldt vann i ca 3 timer - koketiden reduseres med 10 minutter
500grpasta, din favoritt fersk
2boks(er)tomater, flådde
0,5glassrødvin (evt saft av halv sitrone)
1kvist(er)timian frisk, eller 1 ts tørket
2blad(er)laubærblader
1bunt(er)fersk eller 5 spiseskjeer tørket persille
salt, pepper og litt sukker
2ssvegetabilsk olje, helst avokado eller raps




Næringsdeklarasjon for Grønne linser med tomater og pasta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119.02754.88Kcal
Protein5.3333.81gram
Karbohydrat19.26122.16gram
Kostfiber3.7323.66gram
Fett1.288.12gram
Mettet fett0.100.63gram
Alkohol0.24 %
Salt0.050.35gram
Pris på oppskriftenKr 3.89Kr 24.67Kroner
Hele oppskriften veier2 537 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo64,72 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Alle grønnsaker vaskes, kuttes i små biter, evt rives i rivjern, og stekes i olje i ca 3 - 5 minutter. Løken skal være blank, men ikke brun.

Tilsett tomatene, rødvin (evt sitronsaft), timian, salt, pepper, sukker. Kok opp og la småkoke i 15 minutter (hvis linsene er bløtlagt) eller 20 - 25 minutter. Hvis du bruker tørket persille, tilsett den like før du slå av varmen. Kok pastaen, slå ut vannet

Bland pastaen og grønnsakslinsene og server med fersk hakket persille.

Vil du spare tid, begynn å koke linsene før du starter å skjære grønnsakene, og tilsett de halvkokte linsene etter at løken er blitt blank.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dyrevennlig.org
(Intern: 26792)
Tilberedningstid: 20-30 min
Kategori: Pasta
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-01-12
Oppdatert dato:2010-01-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.