Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig inneholder
144 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
11429 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 144.32 | 268.25 | Kcal |
Protein | 11.49 | 21.36 | gram |
Karbohydrat | 1.91 | 3.55 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 0.67 | gram |
Fett | 10.00 | 18.59 | gram |
Mettet fett | 4.97 | 9.24 | gram |
Salt | 1.59 | 2.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.96 | Kr 11.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 743 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland væsken med det du skal spe ut kjøttdeigen med. Du kan velge blant følgende alternativer til 400 g kjøttdeig:
¾ dl glutenfritt strøbrød
2-3 skiver glutenfritt hvitt formbrød
½ dl PO-fiber
2-3 ss flak sukkerroefiber
1 ss potetmel eller maisstivelse, Maizena
1 ss grov eller fin glutenfri melblanding
2 moste kokte, kalde poteter
1-2 dl kokt langkornet ris
2 dl rotblanding, for eksempel revet rotselleri, pastinakk og gulrot.
Hvis du bruker tørre ingredienser til utspeingen, bør blandingen stå og svelle i ca 10 minutter.
Rør kjøttdeig, salt, egg, pepper og løk. Arbeid deigen jevn og smidig, men ikke rør så lenge at den blir trevlete. Form deigen til små jevnstore boller med fuktige hender eller ved hjelp av to teskjeer. Legg bollene på et fuktet matpapir eller skjærefjøl.
Brun matfettet i stekepannen. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange om gangen, og stek dem på alle sider.
Rist på stekepannen av og til slik at kjøttbollene blir jevnt stekt. Legg dem over i en gryte etter hvert som de er ferdigstekte.
Hell bort mesteparten av stekefettet. Visp ut av pannen med vann mellom hver stekeomgang. Spar sjyen hvis du vil lage saus.
Etterstek kjøttbollene uten lokk og fuktighet i 3-5 minutter slik at de blir helt gjennomstekte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 5913)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Diett/allergi:
Glutenfri
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-16
Oppdatert dato:2002-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift