Hane i vin (Coq au vin)





Hane i vin (Coq au vin) inneholder 129 Kalorier, 2 g Karbo, 12 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Hane i vin (Coq au vin) har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hane i vin (Coq au vin) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kghane eller høne, ca 2 kg
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
6sshvetemel
bouquet garni (urtekvast): 1 laubærblad, 1 timiankvis, 1 stilk rosmarin, 8 persillekvister
100grbacon, stor skive
24stk litefriske sopp
1ssvegetabilsk olje
50grsmør
24stk litesylteløk, skrelt
2sscognac
7,5dlrød burgunder (f.eks. chambertin)
3feddhvitløksbåter, skrelte
4krmnyrevet muskat
1tssukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hane i vin (Coq au vin)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129.22775.86Kcal
Protein12.4774.87gram
Karbohydrat2.3814.29gram
Kostfiber0.422.52gram
Fett5.8635.18gram
Mettet fett1.8811.29gram
Alkohol2.32 %
Salt0.201.20gram
Pris på oppskriftenKr 7.16Kr 42.99Kroner
Hele oppskriften veier3 603 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.

Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.

Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.

Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.

Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.

Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6235)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Lesere: 14772 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hønsefrikassé 3.Hønsefrikassé 3.
Denne retten har 212,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hønsefrikassé 2.Hønsefrikassé 2.
Denne retten har 148,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Høns i karri fra Burma.Høns i karri fra Burma.
Denne retten har 266,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.