Hane i vin (Coq au vin) inneholder
129 Kalorier,
2 g Karbo,
12 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Hane i vin (Coq au vin) har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hane i vin (Coq au vin) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
17564 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hane i vin (Coq au vin)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.25 | 776.04 | Kcal |
Protein | 12.48 | 74.93 | gram |
Karbohydrat | 2.38 | 14.29 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 2.76 | gram |
Fett | 5.85 | 35.12 | gram |
Mettet fett | 1.87 | 11.23 | gram |
Alkohol | 2.32 % | | | |
Salt | 0.20 | 1.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 42.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 603 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.
Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.
Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.
Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.
Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.
Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6235)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift