Fotograf:Mari Svenningsen Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Skjær potetene i tynne skiver nesten helt igjennom, strø på krydder og la de godgjøre seg i stekeovnen mens du lager resten av middagen. Supert tilbehør til alle typer stekt kjøtt.
1. Forvarm stekeovn til 225 °C.
2. Skrell potet og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.
3. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder.
4. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene, til de har fått en gyllen overflate.
For ekstra smak kan du legge revet ost på toppen når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden. Du kan også toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32224)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2015-12-19
Oppdatert dato:2015-12-19