Herlig Charlotte med kompott inneholder
168 Kalorier,
22 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Herlig Charlotte med kompott har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Herlig Charlotte med kompott er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4507 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Herlig Charlotte med kompott!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 167.83 | 263.14 | Kcal |
Protein | 3.20 | 5.02 | gram |
Karbohydrat | 22.36 | 35.06 | gram |
Kostfiber | 1.07 | 1.68 | gram |
Fett | 7.05 | 11.05 | gram |
Mettet fett | 4.02 | 6.30 | gram |
Salt | 0.14 | 0.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.99 | Kr 7.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 941 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Charlotte:
Pisk egg og sukker til lett eggedosis. Bland ned siktet hvetemel og bakepulver. Ha massen i en liten flat, ildfast form med smurt bakepapir i bunnen. Stek kaken i 175 gr varm ovn. Ovnstiden er 25–30 minutter. Avkjøl kakebunnen på rist.
Legg gelatinen i kaldt vann. Kok opp sukker og vann, og avkjøl. Ha jordbærene i en food processor og slå sukkerlaken over. Kjør til en glatt puré. Ha den i en arbeidsbolle. Pisk fløten til stiv krem. Ta opp gelatinen og klem vannet ut.
Legges i en liten kjele og får koke opp. Avkjøl litt og visp det godt sammen med jordbærpuréen. Pisk til blandingen begynner å tykne. Skjær så inn kremen. Haes i en formkakeform (eller form til spiralloff/rundloff). Glattes pent ut før formen settes kaldt, iallfall en time.
Dypp formen et øyeblikk i kokende vann og hvelv jordbærkremen ut. Skjær kakebunnen i firkanter (eller stikk ut rundinger med glass). Plasser dem midt på tallerkener. Skjær fromasjen i biter og fordel over. Ha kompott rundt, og gjerne en kule god sjokoladeis på toppen av hver, og – servér…
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 22483)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-07-04
Oppdatert dato:2006-07-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift