Hjortepaté med tyttebærsaus inneholder
154 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Hjortepaté med tyttebærsaus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortepaté med tyttebærsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7794 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortepaté med tyttebærsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.65 | 322.22 | Kcal |
Protein | 12.85 | 26.95 | gram |
Karbohydrat | 2.29 | 4.80 | gram |
Kostfiber | 0.24 | 0.50 | gram |
Fett | 10.29 | 21.58 | gram |
Mettet fett | 5.23 | 10.97 | gram |
Salt | 1.43 | 3.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.79 | Kr 20.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 258 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,96 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell sjalottløken og hakk den fint. Rens sjampinjongene og finhakk dem. Varm opp matfettet i en stekepanne og ha i løk og sjampinjongblandingen. Press over hvitløken og fres det hele i 4-5 minutter. Avkjøl.
Rens hjortekjøttet rent for hinner og sener. Skjær det og leveren i biter. Blande kjøttet med medisterfarsen i en foodprosessor. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til det er en smidig og glatt deig. Bland i løk- og soppblandingen. Smør en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter. Hell i farsen og dekk med aluminiumsfolie. Stek på nederste rille i ovnen ved 175 C i 1 1/2 time. Pateen er ferdig når kjøttsaften er klar.
Server pateen kald med cumberlandsaus eller tyttebærsaus og små sylteagurker, cornichoner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10003)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.