Hjortestek 2 inneholder
84 Kalorier,
5 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Hjortestek 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortestek 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
26114 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortestek 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 84.02 | 621.29 | Kcal |
Protein | 8.80 | 65.07 | gram |
Karbohydrat | 4.83 | 35.72 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 8.58 | gram |
Fett | 3.02 | 22.33 | gram |
Mettet fett | 1.60 | 11.83 | gram |
Salt | 0.22 | 1.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.88 | Kr 65.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 437 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Er kjøttet dypfryst bør det tine langsomt. Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte, men blir best stekt i gryte.
Stell kjøttet og tørk det godt. Om nødvendig bind det opp og legg eventuelt en skive spekk rundt kjøttet.
Grytesteking: Brun smøret, legg i kjøttet og brun det på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la kjøttet surre under lokk på svak varme i 1 1/2 - 2 timer på 175 C. Plate eller ovn. Øs av og til og spe når det er nødvendig.
Ovnssteking: Legg kjøttet i langpannen eller på rist over den. Stikk inn kjøttermometeret. Brun kjøttet, dryss på krydder og spe med kokende væske. 175 C. Koketid 1 1/2 - 2 timer.
Ta den ferdige steken opp og sil sjyen. Litt av rømmen kan slås over steken og koke med de siste 15 minuttene.
Serveres med kokte poteter, rosenkål, bladsalat, tyttebærsyltetøy, ripsgelé eller rognebærgelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9970)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift