Fotograf:Studio Dreyer Hensley Hummersalat med mynte og lime passer perfekt som en forrett eller som en del av et fristende tapasbord. Imponer gjestene med denne smakfulle oppskriften.
Oppskriften inneholder 165 Kalorier, 24 g Karbo, 10 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hummersalat med mynte og lime!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
165.39
573.78
Kcal
Protein
9.86
34.21
gram
Karbohydrat
24.23
84.06
gram
Kostfiber
1.24
4.30
gram
Fett
2.95
10.23
gram
Mettet fett
1.63
5.65
gram
Salt
1.07
3.71
gram
Pris på oppskriften
Kr 12.38
Kr 42.95
Kroner
Hele oppskriften veier
1 388
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens hummerkjøttet fra skallet.
Finhakk hummerkjøttet, hvitløk og mynte.
Riv skallet og press saften av lime.
Bland hvitløk og mynte sammen med gresk yoghurt.
Smak til med limeskall, limesaft, sukker, salt og pepper.
Vend inn hummerkjøttet.
Server hummersalaten på skivet baguette og pynt gjerne med mynteblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32579)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07
Lesere: 1188 totalt.