Japansk fondue





Japansk fondue inneholder 65 Kalorier, 10 g Karbo, 4 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Japansk fondue har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Sennep, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Japansk fondue er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400groksefilet
200grtørkede Shii-take-sopp
250grkinakål
200grglassnudler
200grsjampinjong
150grjapanreddik (kinareddik)
200grfrisk spinat
1dlfriskpresset sitronsaft
0,5dlsoyasaus
2stkvårløk
4tssesamfrø
1tssukker
1ssMiso
2tssøt risvin el. sherry
1tseplevineddik
1sssennepspulver
1,5literhønsebuljong


Annonse



Næringsdeklarasjon for Japansk fondue!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier64.54541.17Kcal
Protein4.1234.55gram
Karbohydrat9.5580.08gram
Kostfiber1.119.31gram
Fett0.816.79gram
Mettet fett0.191.59gram
Alkohol0.05 %
Salt0.816.80gram
Pris på oppskriftenKr 6.59Kr 55.26Kroner
Hele oppskriften veier3 354 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg oksekjøttet 2-3 timer i fryseren.
Hell kokende vann over shiitake-soppene og la dem stå 1/2 time.
Rens og skyll kinakålen og skjær den i strimler. Hell kokende vann over glassnudlene og la dem stå i 5 minutter. Skyll soppene og skjær dem i små stykker.
Skrell japanreddiken. Skjær 100 g av den i fine strimler. Riv resten fint og ha det i en liten skål.
Skyll spinaten og la den dryppe tørr i en dørslag. Hell nudlene til avdrypping i ett dørslag og klipp dem i mindre stykker.
Anrett nudler og grønnsaker på et fat. Bland sitronsaft, soyasaus og 1/2 dl vann og ha det i en liten skål.
Rens vårløk, skjær dem i tyde stykker og ha dem i en liten skål. Rist sesamfrøene på en tørr panne ved jevn varme og støt dem i mortér. Tilsett sukker, eddik og sennepspulver og rør det sammen.
Ha det i en liten skål.
Skjær kjøttet i ganske tynne stiver med en skarp kniv. Legg skivene på et fat.
Varm buljongen opp i en lag gryte og sett den på rechauden. Bland etter smak og lyst grønnsaker, sopp, nudler og kjøtt i små fonduesikter og dypp dem i den varme buljong.
Spises med to slags sauser samt reven japanreddike og vårløk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26268)
Kategori: Fondue
Land: Japan
Innlagt dato:2009-08-16
Oppdatert dato:2009-08-16
Lesere: 2918 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.