Fotograf:
Knut Pettersen
Julebrød glutenfrie inneholder
217 Kalorier,
44 g Karbo,
2 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Julebrød glutenfrie har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julebrød glutenfrie er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Julebrød glutenfrie med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 217.48 | 3 190.43 | 1 595.22 | Kcal |
Protein | 1.65 | 24.21 | 12.10 | gram |
Karbohydrat | 43.50 | 638.15 | 319.07 | gram |
Kostfiber | 3.05 | 44.74 | 22.37 | gram |
Fett | 3.07 | 45.04 | 22.52 | gram |
Alkohol | 0.45 % | 6.60 | 3.30 | gram |
Mettet fett | 0.90 | 13.20 | 6.60 | gram |
Salt | 1.28 | 18.83 | 9.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.52 | Kr 139.66 | Kr 69.83 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 467 totalt | 1 467 pr porsj | 734 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 80 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Smuldre gjæren i bakebollen. Hell over øl og rør til den er oppløst.
Tilsett oje, eddik, sirup, salt, krydder, kesella og det meste av melet. Spar litt til utbaking.
Arbeid deigen godt og settes til heving i en time.
Ha mel på arbeidsbenken og kna deigen godt. Ta av litt av deigen til pynt.
Del resten i 2 deler og form til en rund bolle. Legges på en plate med bakepapir.
Kjevle ut deigen til pynt og lag figurer som festes på bollene med litt vann.
Dekk over og la det heve i en time til.
Pensle med pisket egg, strø med frø og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. La de kjølne under håndkle.
(red anm:) Dette er en svensk oppskrift og da øltyper er forskjellige der og her i landet så må en være obs på gluten innholdet i øl. Norsk Cøliakiforening har godkjent 3 øltyper i ett glutenfritt kosthold:
Corona, Sol og Lapin Culta. Det fins og mange flere på markedet ute i verden, men jeg vet ikke om dette kan skaffes i norge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Allergimat
(Intern: 3296)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Glutenfri
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-10-07
Oppdatert dato:2013-10-07
Lesere:
13858 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift