Kams fra Ørsta inneholder
387 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
38 g Fett pr 100 gr
Kams fra Ørsta har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kams fra Ørsta er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 8 lesere
Lesere:
12245 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kams fra Ørsta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 386.85 | 1 611.62 | Kcal |
Protein | 4.68 | 19.50 | gram |
Karbohydrat | 6.45 | 26.87 | gram |
Kostfiber | 0.21 | 0.87 | gram |
Fett | 37.99 | 158.27 | gram |
Mettet fett | 6.40 | 26.66 | gram |
Salt | 0.94 | 3.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.17 | Kr 25.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 833 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kams har lange tradisjoner i Ørsta. Kams er laget av torskelever, eventuelt annen fiskelever, og serveres sammen med fisken. Bønder hadde i eldre tider ofte fiske som tilleggsnæring, og når de kom hjem fra torskefisket var ofte torsk og torskehode med kams og havrefaltbrød selvskreven mat.
Rens og fjern alle hinner fra fiskelevra, kna inn i litt byggmel. Spe med en blanding av kefir, sirup, salt og allehånde. Avslutt med hvetemel og litt byggmel til deigen blir passe fast. Form deigen til små, flate kaker (som fiskekaker).
Legg kakene i kokende, passe saltet fiskekraft og kok ved svak varme i 20-30 minutter. Kamsen kan fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13709)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-19
Oppdatert dato:2003-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift