Kams fra Stadt inneholder
320 Kalorier,
35 g Karbo,
7 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Kams fra Stadt har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kams fra Stadt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 8 lesere
Lesere:
11165 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kams fra Stadt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 319.68 | 1 292.63 | Kcal |
Protein | 7.13 | 28.83 | gram |
Karbohydrat | 35.13 | 142.05 | gram |
Kostfiber | 4.04 | 16.34 | gram |
Fett | 15.84 | 64.05 | gram |
Mettet fett | 2.72 | 11.00 | gram |
Salt | 0.87 | 3.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.24 | Kr 13.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 022 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette er en middagsrett som ble brukt ute ved kysten og fisken må være fersk. Både brosme og torsk er godt å bruke som kams. Det er hele fiskehoder som blir brukt her, gjellene er også med. I tillegg blir levra i fisken brukt.
Vask fiskehodet godt og la de stå i kaldt vann natten over. Det samme gjeler levra. Neste dag vaskes fiskehodene godt med ei børste der man skubber av hinnen på hodet. Vask godt inne i hodet også. Levra må også vaskes godt. Ta et godt tak i hinnen på innsiden av levra og trekk ut trevler som ligg inne i levra. Når levra er godt renset skal den moses. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland kefir, krydder, mel og raspet potet og rør det inn i levermosen med visp. Fiskehodene blir fylt med denne massen. Bruk en skje. Legg de fyte fiskehodene over i kokende, saltet vann. Kok/trekk i 60-75 minutter.
Blir det røre til overs kan du lage små kaker som du ruller inn i matpapir og legge de på hodene i den varme gryta. De trenger ikke så lang koketid som fiskehodene. Hvis du bare ønsker kaker kan du lage kams uten fiskehode.
Server med poteter og grønnsaker, kefirmelk eller skummet kulturmelk til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14043)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift