Fotograf:Matprat.no Norske kamskjell er en unik råvare som vi må ta godt vare på og nyte når vi har mulighet. Smørstekte kamskjell i en frisk og lett salat med erter og fennikel er ikke til å motstå.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kamskjellsalat med erter med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
75.10
99.44
Kcal
Protein
6.76
8.95
gram
Karbohydrat
4.26
5.64
gram
Kostfiber
2.82
3.73
gram
Fett
2.82
3.73
gram
Mettet fett
1.61
2.13
gram
Salt
0.91
1.20
gram
Pris på oppskriften
Kr 8.56
Kr 11.33
Kr
.-
Hele oppskriften veier
530 totalt
132 pr porsj
pr stk
gram
Lavkarbo energi er
22,68 %
Fremgangsmåte:
Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Tilsett erter og fres i et par minutter til ertene er gjennomvarme.
Hell på kraft og kok opp.
Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.
Skjær fennikel i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Legg fennikelskivene i iskaldt vann sånn at de blir sprø.
Kutt sjalottløk, gressløk og dill fint. Rens granateple og sett de til siden.
Tørk den høvlede fennikelen godt og bland den med resten av salatingrediensene. Vend inn granateple til sist.
Pensle kamskjellene med olje og stek dem på høy temperatur til de får en fin farge på begge sider. Tilsett smør på slutten og stek videre i ca. 1 minutt. Dryss over litt havsalt.
Fordel ertepuré og salat på fire tallerkener. Legg på de varme kamskjellene og server.
Kamskjell er aller best når de er ferske og i skjellet. Da er to skjell per person nok. Får du ikke tak i ferske kamskjell, er frosne kamskjell et godt alternativ. De er som regel litt mindre med også veldig gode.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 33173)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2017-07-30
Oppdatert dato:2017-07-30
Lesere: 957 totalt.