Fotograf:Knut Pettersen Etter at sønnen fikk flere store rognkjeks, måtte vi bare prøve å lage kaviar. Han fulgte denne oppskriften og resultatet ble brukt og testet som pynt på forrett og på kjeks som på bildet. Halvparten ble blandet med rå hakket løk. Resultatet ble faktisk godt og kan brukes på flere måter. Man kan og tilsette noe smak eller røykaroma i denne.
Gni rognen inn med salt og sukker og la den ligge 1-2 døgn. Dypp den i kokende vann i 30 sekunder og skrap så rognkornene ut av hinnene. Legg dem i en sikt og la dem renne godt av. Rør rognen opp med olje og eventuelt 2 ss konjakk. Smak om den trenger mer salt. Sett den til modning i 2-3 dager før servering. Kaviaren kan dypfryses.
Server den med hakket løk til smørbrød, ovnsbakte poteter eller Blinier.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11934)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-04-02
Oppdatert dato:2017-04-02