Kinesiske pannekaker inneholder
247 Kalorier,
39 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Kinesiske pannekaker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kinesiske pannekaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
23635 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kinesiske pannekaker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 246.59 | 840.87 | 42.04 | Kcal |
Protein | 6.58 | 22.44 | 1.12 | gram |
Karbohydrat | 38.84 | 132.44 | 6.62 | gram |
Kostfiber | 2.71 | 9.24 | 0.46 | gram |
Fett | 6.61 | 22.54 | 1.13 | gram |
Mettet fett | 0.96 | 3.27 | 0.16 | gram |
Salt | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.18 | Kr 7.43 | Kr 0.37 | .- |
Hele oppskriften veier | 341 totalt | 341 pr porsj | 17 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
pannekaker
Ha melet i en mellomstor bolle, og hell gradvis på det kokende vannet. Rør inn vannet med en tresleiv. Ha deretter på det kalde vannet.
Så snart hendene dine kan tåle varmen, knas deigen på en lett melet overflate til den er smidig og myk. Dekk deigen med et fuktig klede eller plast, og la det hvile ca 30 minutter.
Rull så deigen ut på en lett melet overflate til en ca 30 cm lang pølse. Kutt den i 16-20 deler. Form hver del til en liten ball, og bruk håndflaten til å trykke den ned til du får en sirkel. Pensle så overflaten på hver leiv med sesamolje. Legg så leivene oppå hverandre, oljet side mot hverandre, til du har fått åtte leiver.
Bruk så en lett melet kjevle til å kjevle ut pannekaker som er så tynne at de nesten er gjennomsiktige.
Stek et par pannekaker av gangen på middels varme på en takke eller i panne gnidd inn med oljet papir til overflaten er glatt. Stek ca 1 minutt på hver side, eller til lysebrune bobler kommer frem. Ta vekk pannen og skill kakene fra hverandre mens de fortsatt er varme.
Legg på en asjett og dekk med aluminiumsfolie til du har stekt alle pannekakene.
Dersom du synes det er vanskelig å kjevle ut flere pannekaker på én gang og å steke doble pannekaker, kan du kjevle ut en og en, og steke en og en.
Pannekakene kan også lages på forhånd og oppbevares i en plastpose i kjøleskapet. For å varme dem opp, pakk dem i aluminiumsfolie og varm dem opp i ovnen på 175 C i 5 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13249)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pannekaker
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Kina
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift