Kirsebærkake fra Schwarzwald





Kirsebærkake fra Schwarzwald inneholder 268 Kalorier, 19 g Karbo, 4 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Kirsebærkake fra Schwarzwald har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kirsebærkake fra Schwarzwald er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4stkegg
100grmelis
50grmandler
1tsbakepulver
1ssfin strøkavring
1stksitron, skallet revet
60grhvetemel
1sskakaopulver
40grsmør

FYLL:

1,25dlmelk
80grmelis
1stkeggeplomme
2plate(r)gelatin
1literkremfløte
2dlsjokoladespon til pynt

VANILJEKREM:

2stkeggeplommer
2ssmelis
2tsmaizennamel
2dlmelk
1stkvaniljestang

kirsebærKOMPOTT:

500grsorte moreller eller syltekirsebær
100grsukker eller 400 g hvis du bruker syltebær
1glasskirsch til dynking av kakebunnene


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Kirsebærkake fra Schwarzwald med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier267.927 633.47477.09Kcal
Protein3.78107.706.73gram
Karbohydrat19.17546.1834.14gram
Kostfiber0.9326.501.66gram
Fett18.46525.9532.87gram
Alkohol1.16 %33.052.07gram
Mettet fett10.98312.8419.55gram
Salt0.164.480.28gram
Pris på oppskriftenKr 8.17Kr 232.78Kr 14.55.-
Hele oppskriften veier2 849 totalt2 849 pr porsj178 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

(Schwarzwälder Kirschtorte)

Bunnene: Skill eggene. Rør eggeplommene hvite med flormelis og ha malte, skoldede mandler i. Bland hvetemel, bakepulver og strøkavring i dette og tilsett kakaopulver og finrevet sitronskall. Ha så i smeltet smør og til slutt stivpiskede eggehviter. Bland godt.

Stek tre kakebunner hver for seg, enten i smurte lagkakeformer eller etter hverandre i vanlige kakeformer med løs bunn. Steketid 10-12 minutter ved 200 C.

Fyllet: Varm melken opp mot kokepunktet og rør puddersukkeret ut i den. Når massen begynner å bli stiv, blander du den med stivpisket krem.

Vaniljekremen: Pisk eggeplommene sammen med sukkeret i en tykkbunnet gryte. Splitt opp vaniljestangen, plukk kornene ut og rør dem i eggemassen. Tilsett maizenna og melk, og eventuelt vaniljestangen skåret i småbiter. Sett gryten over og rør hele tiden inntil kremen blir tykk. Ta så gryten av. Rør av og til i den slik at det ikke dannes snerk og klumper. I stedet for vaniljestangen kan man bruke 2-3 ss vaniljesukker som røres i når kremen er lunken.

Rør eggeplommen jevn med litt av sukkeret, rør så i litt av melken og visp denne blandingen sammen med den varme melken.

Gelatinen som først har ligget i kaldt vann i 10-15 minutter løses opp.

Kok de steinfrie kirsebærene så vidt møre med sukkeret og den lille vannmengden som følger med etter skyllingen av bærene. Man kan eventuelt bruke syltede eller hermetiske kirsebær.

Legg så en av kakebunnene på et stort rundt fat. Fordel 5-6 ss vaniljekrem over den, deretter godt og vel ¾ av kirsebærene og oppå der igjen ca ¼ av fløtekremen.

Dynk neste kakebunn med kirsch, legg den oppå den første og dekk den med ¼ av fløtekremen.

Dynk trede kakebunn med kirsch og legg den på toppen, hvor man så dekker til med resten av fløtekremen og til slutt drysser så mye sjokoladespon over at kaken blir nesten helt brun. Pynt kaken med kirsebær og resten av kremen.

Prosessen er ganske lang og omstendelig, men man vil nok oppdage at kaken er vel verdt strevet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6661)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere: 6738 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Schwarzwälder Kirschtorte.Schwarzwälder Kirschtorte.
Denne retten har 376,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kirsebærkake 2.Kirsebærkake 2.
Denne retten har 305,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cherry Christmas.Cherry Christmas.
Denne retten har 295,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kirsebærblomstens løfter.Kirsebærblomstens løfter.
Denne retten har 261,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.