Fotograf:Brodogkorn.no Morellkake er en fantastisk bløtkake med kakao, smørkrem, krokan og ferske moreller som passer flott til fest, bursdager eller som kake på koldtbordet.
Krokan: Smelt sukkeret lysebrunt i en kjele på middels varme. Rør inn finhakkede mandler og smør. Hell blandingen over på bakepapir, avkjøl og knus fin med en kjevle.
Kakebunn: Pisk sukker og smør hvitt og luftig. Bland inn ett og ett egg, og visp godt imellom.
Sikt melet og bland med bakepulver og kakao. Visp det tørre vekselvis inn med fløten.
Ha bakepapir i bunnen av en 22 cm rund form og bre røren utover. Stek kakebunnen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Fyll: Fjern steinene i morellene. Kok opp moreller, sukker, vann og likør til bærene er myke. Avkjøl blandingen.
Tips: Kaken kan endres og varieres med sesongens frukt og bær.
Smørkrem: Pisk smør og melis luftig. Visp sammen eggeplommene, og bland de inn i røren litt etter litt mens du pisker. Ha 3/4 av den knuste krokanen i smørkremen.
Montering: Del kaken i to. Smør et lag krokankrem på den ene delen og fordel de kokte morellene over.
Legg den andre kakedelen over og smør et tynt lag krem rundt hele kaken. Klem resten av krokanen langs kanten av kaken.
Ha litt smørkrem i en sprøytepose med stjernespiss, og pynt i en sirkel på toppen av kaken. Pynt med utkjernede moreller og noen blader sitronmelisse.
Oppskriften er laget av Joran Tveterås.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35784)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2021-08-04
Oppdatert dato:2021-08-04