Kjerstis kjøttpai inneholder
149 Kalorier,
11 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Kjerstis kjøttpai har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kjerstis kjøttpai er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
10880 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kjerstis kjøttpai!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 149.41 | 641.94 | Kcal |
Protein | 5.76 | 24.75 | gram |
Karbohydrat | 11.15 | 47.91 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 4.55 | gram |
Fett | 8.85 | 38.02 | gram |
Mettet fett | 2.53 | 10.87 | gram |
Salt | 0.69 | 2.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.01 | Kr 12.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 148 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Smuldre margarinen i melet og arbeid deigen sammen med kaldt vann. Sett den kjølig, gjerne flere timer, ihvertfall mens ovnen
varmes til 225 grader. og fyllet gjøres klart.
2. Hakk løken (den beste metoden jeg har for å ikke begynne å grine, er - ikke le - slalombriller!!!). Brun margarinen i stekepannen og
brun løk og kjøtt. Smuldre kjøttet med en gaffel så det blir grynet. Dryss pepper på.
3. Rør i tomatpurè og mel, tilsett vann. La det koke i ca 5 minutter. Smak til med salt.
4. Kjevle deigen tynt ut og kle en usmørt paiform med den. Skjær av kantene rundt (men ikke for mye). Prikk bunnen godt med en
gaffel. Stek paien ca 15 minutter.
5. Lag deigstrimler, ca. 2 cm brede. Ta paien ut av ovnen. Øk varmen til 250 grader. Fyll farsen i formen og legg på et lokk av
deigstrimler på kryss og tvers. Stek videre ca 15 minutter.
Server kjøttpaien med salat og poteter. Tid: ca 1 time (da skal du være dreven - jeg har aldri klart det... Regn sikkert 1 1/5 time
kanskje...)
Til kjøttpai så trenger du egentlig en paiform, men det er kanskje ikke vanligste inventaret på en hybel, så har du ildfast form, klarer
du deg FINT med det.
Hver porsjon gir ca: 635 kcal - 2667 kJ - derav 400 kcal (63%) fra fett. (Greit å vite.......)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Esbens hybelmat
(Intern: 2118967514)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-03
Oppdatert dato:2002-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift