Fotograf:Rosemarie Rodriguez Rett og slett en av de beste paiene jeg har spist. Men det vi gjorde her var at vi lagde dobbel porsjon med deig, og kledde formen med deig før fyllet og så resten i strimle rover. Og så brukte vi karbonadedeig, samt noe røkt skinke + litt spekeskinke
Mål opp melet til paideigen i en bolle eller i foodprocessoren. Tilsett smør i små biter og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. Klem den til en rund kake. Pakk i plastfolie og legg kjølig , ca. 30 minutter. Skjær bacon- eller skinkeskivene i strimler. Fres dem sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne. Skrell og hakk løken. Bland inn og fres med noen minutter.
Ta ut kjernene, og skjær paprikaene i terninger. Bland med resten av fyllet. Tilsett salt, merian, basilikum, eddik og vann. Småkok forsiktig ca. 5 minutter. Bland inn crème fraîche.
Hell fyllet i en paiform eller ildfast form med lav kant, ca. 25 cm i diameter. Kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Skjær eller spore ut remser, ca. 1 cm brede. Legg dem som gitter over fyllet. Legg en remse rundt kanten. Pensle deigremsene med sammenpisket egg. Stek paien på rist i nedre del av ovnen ved 225 C, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 200 C, ca 30 min.
Server paien varm med en sprø, grønn salat til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20177)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-03-04
Oppdatert dato:2016-03-04