Kjøttdeigpai





Kjøttdeigpai oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Rett og slett en av de beste paiene jeg har spist. Men det vi gjorde her var at vi lagde dobbel porsjon med deig, og kledde formen med deig før fyllet og så resten i strimle rover. Og så brukte vi karbonadedeig, samt noe røkt skinke + litt spekeskinke

Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 8 g Karbo, 7 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kjøttdeigpai er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Paideig:

3dlhvetemel
125grsmør,
3ssvann

Fyll:

500grkjøttdeig,
100grbacon uten svor i tynne skiver
1stkløk,
3stkrøde paprika,
1,5tssalt
2tsmerian,
2tsbasilikum,
2ss(rødvins) eddik,
2dlvann,
1,5dlcrème fraîche

Pensling:

egg


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Kjøttdeigpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier180.633 429.44571.57Kcal
Protein7.07134.2322.37gram
Karbohydrat7.96151.1325.19gram
Kostfiber1.0820.503.42gram
Fett13.15249.6741.61gram
Mettet fett7.34139.3623.23gram
Salt1.0820.593.43gram
Pris på oppskriftenKr 5.52Kr 104.80Kr 17.47.-
Hele oppskriften veier1 899 totalt1 899 pr porsj316 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai

Mål opp melet til paideigen i en bolle eller i foodprocessoren. Tilsett smør i små biter og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. Klem den til en rund kake. Pakk i plastfolie og legg kjølig , ca. 30 minutter. Skjær bacon- eller skinkeskivene i strimler. Fres dem sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne. Skrell og hakk løken. Bland inn og fres med noen minutter.
Ta ut kjernene, og skjær paprikaene i terninger. Bland med resten av fyllet. Tilsett salt, merian, basilikum, eddik og vann. Småkok forsiktig ca. 5 minutter. Bland inn crème fraîche.

Hell fyllet i en paiform eller ildfast form med lav kant, ca. 25 cm i diameter. Kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Skjær eller spore ut remser, ca. 1 cm brede. Legg dem som gitter over fyllet. Legg en remse rundt kanten. Pensle deigremsene med sammenpisket egg. Stek paien på rist i nedre del av ovnen ved 225 C, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 200 C, ca 30 min.
Server paien varm med en sprø, grønn salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-03-04
Oppdatert dato:2016-03-04
Lesere: 15185 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med kjøttdeig og stjerneløk.Pai med kjøttdeig og stjerneløk.
Denne retten har 163,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeigpai.Kjøttdeigpai.
Denne retten har 180,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganokrydret kjøttdeigpai.Oreganokrydret kjøttdeigpai.
Denne retten har 196,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pai med indisk vri.Glutenfri pai med indisk vri.
Denne retten har 206,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.