Kokt reinsdyrrygg å la Røros inneholder
47 Kalorier,
0 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kokt reinsdyrrygg å la Røros har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt reinsdyrrygg å la Røros er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6422 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt reinsdyrrygg å la Røros!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 47.29 | 397.49 | Kcal |
Protein | 8.47 | 71.19 | gram |
Karbohydrat | 0.13 | 1.09 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 0.08 | gram |
Fett | 1.43 | 12.02 | gram |
Mettet fett | 0.60 | 5.04 | gram |
Salt | 0.76 | 6.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.62 | Kr 72.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 043 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,09 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ryggen deles opp i serveringsstykker, legges i en gryte med vannet i og settes over varmen. La det koke opp raskt før du skummer. Tilsett krydder og la kjøttet koke over svak varme i ca. 2 timer (til det er mørt).
Saus:
Smelt smøret, rør inn melet, spe på med kokende kjøttkraft, ha i litt fløte og smak til sausen med salt, pepper og en tanke sukker.
Reinsdyrryggen serveres rykende varm med kokte poteter og saus til.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18382)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-02
Oppdatert dato:2004-08-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift