Kokt, salt reintunge inneholder
129 Kalorier,
2 g Karbo,
6 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Kokt, salt reintunge har ingen allergener
Kokt, salt reintunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8301 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt. salt reintunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 128.56 | 557.95 | Kcal |
Protein | 6.23 | 27.04 | gram |
Karbohydrat | 1.52 | 6.60 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 10.84 | 47.05 | gram |
Mettet fett | 1.66 | 7.20 | gram |
Salt | 6.19 | 26.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.11 | Kr 30.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 170 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni tungene inn med 2 ss salt, 1 ss sukker og litt salpeter og la dem ligge i dette en dag. Kok så en lake av vann, salt, sukker og salpeter. Når den er kald, helles laken over tungene.
Tungene får så ligge i denne laken en uke før de tørkes av og legges i kaldt vann og kokes til de er helt myke. Dra av skinnet mens tungene er varme, legg dem i en steinkrukke og hell kokekraften over. Retten må stå kaldt til servering.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18313)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift