Fotograf:
Matprat.no
Dette må det være en gal amerikaner som har funnet på. Praktisk, morsomt, kreativt og veldig godt. Genialt egentlig! En hel kylling blir grillet og røykt fra utsiden og dampet fra innsiden, noe som gjør absolutt hele kyllingen sprø og saftig. Oppskriften inneholder
82 Kalorier,
2 g Karbo,
12 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kylling på boks - Øldampet grillkylling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6100 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kylling på boks - Øldampet grillkylling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.88 | 283.59 | Kcal |
Protein | 11.69 | 40.49 | gram |
Karbohydrat | 2.08 | 7.20 | gram |
Kostfiber | 0.37 | 1.28 | gram |
Fett | 1.83 | 6.34 | gram |
Mettet fett | 0.57 | 1.97 | gram |
Alkohol | 1.37 % | | | |
Salt | 0.24 | 0.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.37 | Kr 18.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 385 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,16 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).
2. Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.
Tips: Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.
3. Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.
4. Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.
5. Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.
Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm!
La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 28001)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-01-03
Oppdatert dato:2011-01-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift