Fotograf:Sara Johannessen En lekker burger med saftig kyllingfilet og deilig, grillet ananassalat. Sprø agurk, myk kremost og friske smaker av lime, ingefær og koriander gjør at denne kyllingburgeren lett kan bli din nye favorittburger!
Skrell ananas, skjær den i 5 mm tykke skiver og legg dem til side. Bland dressingen. Rens chili og finhakk den. Ha chilien i en liten bolle og bland den sammen revet ingefær, koriander, limesaft og olje i en bolle.
Del kyllingfilet i to, pensle med litt olje og krydre dem med salt og pepper.
Grill kyllingbitene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem over på indirekte varme.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Grill ananasskivene på begge sider på sterk varme i ca. 5 minutter. Skjær den grillede ananasen i mindre biter og ha dem i dressingen. Bland alt godt sammen og smak om nødvendig til med salt og pepper.
Gjør klart resten av tilbehøret. Varm hamburgerbrød. Skjær agurk i tynne skiver på langs - bruk gjerne en ostehøvel til dette. Kutt rødløk i tynne skiver.
Fyll de varme hamburgerbrødene med snøfrisk/kremost, agurkstrimler, saftig, grillet kyllingfilet, rødløk og topp med den grillede ananassalaten. Pynt gjerne med litt karse eller andre friske urter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36606)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2022-09-11
Oppdatert dato:2022-09-11