Fotograf:
Matprat.no
Tips
Lag gjerne dobbel porsjon bbqmarinade og bruk halvparten til saus ved siden av kjøttet.
Bruker du marinaden som kjøttet har ligget i må den gis et oppkok før servering..
Legg kyllingen i en BBQ-marinade før du legger den på grillen, og server med nydelig salat og grillede grønnsaker. Oppskriften inneholder
168 Kalorier,
4 g Karbo,
11 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
BBQ kylling med grillet søtpotet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for BBQ kylling med grillet søtpotet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 167.84 | 1 101.76 | Kcal |
Protein | 10.98 | 72.08 | gram |
Karbohydrat | 4.39 | 28.82 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 4.07 | gram |
Fett | 11.68 | 76.67 | gram |
Mettet fett | 1.94 | 12.73 | gram |
Salt | 0.45 | 2.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.06 | Kr 46.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 626 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,46 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Riv hvitløk og ingefær og bland alle ingrediensene. Ha marinaden i en dobbel plastpose. Lag noen dype snitt i kyllingklubbene, ta av den lille filten på kyllingfilten og legg alt kjøttet i marinaden. Mariner gjerne et døgn. Ta opp filetene og tørk av dem.
Gill filetene ca. 5 minutter på hver side på moderat varme. Kyllingspiddene grilles noen få minutter på hver side og kyllingklubbene grilles på alle sider og etterstekes over indirekte varme, ca. 20 minutter. Pensle med resten av marinaden mot slutten av steketiden.
Legg en halv sitron noen minutter på grillen. Press litt sitronsaft over kjøttet.
Server med grillet søtpotet, aîoli, salt og resten av marinaden som saus.
Grillet søtpotet
3 store søtpoteter kokes knapt møre med skallet på. Del dem i skiver og pensle med litt olje. Grill dem på litt på hver side og dryss på salt.. Server med en klatt aîoli på og dryss over gressløk og evt. litt chili.
Aîoli
Tips
Bland inn finhakket chili eller urter
Appelsin og fennikelsalat
Skjær fennikel i tynne skiver og legg dem i en bolle med iskaldt vann (gjerne med isbiter) til den blir sprø og god. Bland inn resten av ingrediensene. Hell over limesaft og olivenolje rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 25204)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-10-18
Oppdatert dato:2008-10-18
Lesere:
8860 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift