Fotograf:Rosemarie Pettersen Disse var noe vi eksperimenterte med her en dag og endte opp som virkelig gode små brownieskaker med kremost og jordbærpynt. Utgangspunktet var en oppskrift vi fant på brownies på nett. Vi bruker her papirdekte muffinsformer av metall samt noen av silikon som egentlig var mye bedre. Men disse var gode og jeg vil foreslå å bruke forskjellig smak i kremostfyllet som variasjon. På bildet er det limesaft i fyllet, men hvorfor ikke prøve litt moste jordbær ol.
Oppskriften inneholder 408 Kalorier, 43 g Karbo, 4 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Finn frem 10-12 muffinsformer, silikon eller papir i metall. Litt poeng at disse holder formen og ikke flyter ut.
Røren
Rør sammen sukker og mykt smør i en bolle. Rør inn eggene og vaniljeekstrakt + litt av melet.
Smelt sjokolade i vannbad. Og rør til det ikke er klumper.
Rør så sjokoladen inn i den andre blandingen og vend inn melet til slutt sammen med nøttene.
Hell røren i formene til ca 75% fulle, antall kommer an på størrelsen. Stek ca 15 minutter ved 175 grader. Sjekk med pinne, de skal være myke med litt skorpe. Når de er ferdige legges de til avkjøling.
Imens rører du sammen ostefyllet raskt til det blir litt kremete.
Så tar du kakene ut av formene og deler de i skiver på ca 1 cm. Noen bare i 2 mens andre klarer du i 3. Det er her det spiller inn hvor store formene er eller hvor mye du har i av deig.
Fyll kremostfyll mellom lagene og på toppen. Dryss med kakaopulver og pynt med jordbær. Osten stivner om de står kaldt.
Vi lagde våre i litt forskjellige størrelser.
Smaker nydelig ferske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33950)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-06-09
Oppdatert dato:2018-06-08
Lesere: 1080 totalt.