Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lakseterrine med kamskjell oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lakseterrine med kamskjell



Lakseterrine med kamskjell inneholder 73 Kalorier, 2 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Lakseterrine med kamskjell har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk, Nøtter, Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lakseterrine med kamskjell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
250grrøykelaks, renskåret i tynne skiver
1stk storsellerirot, skrelt i 2 millimeter tynne skiver
2stkpurrer delt på langs og vasket
100grrenset brun sjampinjong i små terninger eller kantareller
4stksjalottløk, skrelt og finhakket
1ssestragon, frisk
1ssmeierismør til steking av sopp og løk
2ssvalnøttolje

Hvitvinsgelé:

2dlhvitvin, fyldig
4blad(er)gelatin
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet

Marinade:

3stkkamskjell, rensede
0,5stklime, saften
0,5tslimeskall, revet
0,5tssalt
0,25tshvit pepper, nykvernet




Næringsdeklarasjon for Lakseterrine med kamskjell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier73.43180.53Kcal
Protein4.8211.85gram
Karbohydrat2.405.90gram
Kostfiber2.145.26gram
Fett3.729.15gram
Mettet fett0.862.11gram
Alkohol0.97 %
Salt0.962.36gram
Pris på oppskriftenKr 8.44Kr 20.75Kroner
Hele oppskriften veier1 967 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med hvitvinsgeléen til denne forretten. Bløt gelatin i kaldt vann. Ha vin, salt og pepper i en bolle. Smelt gelatinen i litt vann i en kjele og bland den med hvitvinen. Avkjøl i kjøleskap.

Kutt vekk det ytterste hvite og mørkegrønne på purren. Del den med fingrene i lange flak. Forvell purre i 1 minutt, selleriskiver i 2 minutter, hver for seg. Tørk på kjøkkenpapir.

Smelt smør i en panne. Stek sopp og sjalottløk til all kraften er borte. La det renne godt av i en sil. Avkjøl.

Kle en brødform på 1 liter med kjøkkenfilm. Pensle litt gelé i bunnen. Kle formen på tvers med purreflak. Skjær selleri og røykelaks så det passer til formens størrelse. Legg selleri, røykelaks, purre og sopp/løk lagvis etter ønske. Pensle med hvitvinsgelé mellom hvert lag. Når formen er nesten full brettes purreflakene pent over toppen. Brett plastfolie rundt terrinen og la den stå kjølig over natten. Vipp den kalde terrinen forsiktig ut av formen. Skjær den i skiver mens plasten fortsatt er på. Fjern plasten.

Skjær den overflødige sellerien i pene strimler, bland dem med nøtteolje, hakket estragon, salt og pepper, og bruk som garnityr.

Terrinen serveres med ferske kamskjell som er marinert i 10 minutter med limesaft, limeskall, salt og pepper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11235)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Lesere: 3442 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.