Lammehjerte med grønnsaker





Lammehjerte med grønnsaker oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Har du lyst til å smake noe litt utenom det vanlige, så kan vi anbefale en liten smårett eller forrett med lammehjerte. I så fall bør du planlegge serveringen og bestille lammehjertene på forhånd.

Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 2 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lammehjerte med grønnsaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stklammehjerte
2sssmør til steking
2kvist(er)frisk rosmarin
1stkgulrot
4stksjalottløk
2ssolivenolje
100grbacon
2stktomat
2feddhvitløk
0,5pakkeruccula


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Lammehjerte med grønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier131.89338.59Kcal
Protein8.3821.51gram
Karbohydrat1.864.78gram
Kostfiber1.142.93gram
Fett9.8525.29gram
Mettet fett3.859.88gram
Salt0.411.06gram
Pris på oppskriftenKr 6.57Kr 16.87Kr .-
Hele oppskriften veier1 027 totalt257 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Legg lammehjertene i kaldt vann og sett i kjøleskapet i ca. 24 timer før de skal serveres. Skift vann et par ganger for å få fjernet alt overflødig blod.
Ta hjertene ut av vannet og tørk dem godt. Del dem i fire og fjern overflødige hinner.
Skjær gulrot, løk og bacon i små terninger.
Varm olivenolje i en stekepanne og fres grønnsaker og bacon til det begynner å bli mykt og blankt.
Del tomatene i to og fjern den bløte kjernen. Kutt resten i små biter. Finhakk hvitløk. Bland tomat og hvitløk med baconblandingen og la det hele frese i ca. fem minutter, til det meste av væsken har fordampet. Rør om av og til. Smak til med salt og kvernet pepper og hold det varmt.
Varm en stekepanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i hjertebiter og rosmarin. Fres hjertebitene på høy varme til de er gylne utenpå og rosa inni. De må ikke steke for lenge – da blir de harde og seige. Krydre med litt salt og pepper.
Vend ruccula inn i de varme grønnsakene rett før servering og fordel grønnsaksblandingen på et fat eller fire tallerkener. Legg det stekte kjøttet oppå. Drypp over det brunede smøret og server.

Å tilberede hjerte er spennende og unikt. Ferske hjerter kan av og til være tilgjengelig hos slakter eller i ferskvaredisk. De kan tilberedes på to måter – enten veldig raskt over høy varme slik at de fortsatt er rosa inni, eller veldig sakte over lav varme slik at kjøttet blir ekstra mørt. Det er først og fremst lammehjerter som er i handelen i Norge, men lenger sør i Europa kan du også finne storfe- og svinehjerter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34667)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 304 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammehjerte med grønnsaker.Lammehjerte med grønnsaker.
Denne retten har 131,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.