Fotograf:
Matprat.no
Lammerull til jul inneholder
183 Kalorier,
1 g Karbo,
18 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Lammerull til jul har beregnet å ha følgende allergener
Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammerull til jul er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
23099 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammerull til jul!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 183.21 | 1 727.67 | Kcal |
Protein | 17.77 | 167.57 | gram |
Karbohydrat | 0.86 | 8.11 | gram |
Kostfiber | 0.12 | 1.13 | gram |
Fett | 12.05 | 113.63 | gram |
Mettet fett | 5.45 | 51.39 | gram |
Salt | 1.95 | 18.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.53 | Kr 108.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 943 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,87 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Slagsiden av lammet blir brukt til "rulleskinn". Til denne rullen trenger du litt ekstra kjøtt og fett (ikke nyretalg) til å fylle inni "rulleskinnet".
Lammerullen er ferdigsaltet og kan kokes med en gang. Du kan fryse rullen rå eller kokt - da gjerne delt i passe stykker.
Skjær kjøttet langsetter trevlene i fingertykke strimler. Skjær også fettet opp i strimler. Bland sammen alt krydderet og gelatinpulver..
Legg slagsiden (rulleskinnet) ut på bordet og fordel i jevne lag kjøtt- og fettstrimler vekselvis på tvers av slagsiden. Dryss det sammenblandede krydderet med gelatinpulveret imellom. Legg rulleskinnet rundt innholdet og surr. Begynn med den tykkeste delen og surr ikke for stramt. Surr tett, og fastere mot slutten. Lag til slutt en langsgående surring.
Koking :
Pakk rullen inn i et stykke tynt stoff og surr den godt på nytt. Legg rullen i kokende vann og la den trekke ved 80 grader i ca. 2 timer. Legg rullen i press.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16197)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift