Fotograf:
Matprat.no
Lammerull med purre inneholder
81 Kalorier,
3 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Lammerull med purre har beregnet å ha følgende allergener
Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammerull med purre er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4441 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammerull med purre!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 80.86 | 1 671.05 | Kcal |
Protein | 6.04 | 124.82 | gram |
Karbohydrat | 3.43 | 70.88 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 8.89 | gram |
Fett | 4.68 | 96.72 | gram |
Mettet fett | 1.76 | 36.37 | gram |
Salt | 4.52 | 93.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.57 | Kr 94.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 067 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Fjern evt. ben fra siden. Skjær rulleskinnet slik at du får et stykke med rette kanter, ca. 20 cm bredt.
2. Bland sammen salt, pepper, gelatinpulver. Dryss noe av dette på slagsiden. Rens og skjær purren i tynne ringer. Forvell den et par minutter og la den renne godt av. Fordel purren over slagsiden/rulleskinnet etter at krydder og kjøtt er lagt på.
3. Kjøttet og avskjær skjæres i strimler og legges langsetter over hele slagsiden/rulleskinnet. Strø på resten av krydderet.
4. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstråd, eller surr den. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at krydderet kan trekke inn før koking.
6. Pakk rullen i et glasshåndkle og surr med bomullstråd. Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke på ca. 80°C i ca. 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen. Ta rullen opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
7. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.
Tips:
Forvelle betyr å koke i vann, for deretter å avkjøle like lenge i isvann.
Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.
Purre- og eplesalat
1. Varm olje og honning i en gryte.
2. Skrell eplet om nødvendig og skjær det i tynne båter.
3. Surr eplebåtene og purren i olje- honningblandingen. Tilsett evt. eplejuice.
4. Til slutt tilsettes valnøttkjernene.
Server salaten lun eller kald til lammerull med purre som en smårett eller forrett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20493)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift