Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Klassisk lammerull oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Klassisk lammerull



Klassisk lammerull oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Klassisk lammerull inneholder 72 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Klassisk lammerull har ingen allergener
Klassisk lammerull er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkslagside/rulleskinn av lamIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
600grlammekjøtt fra bog eller lår
2sssalt
2tspepper
2,5tsgelatin pulver
1tsingefær, malt eller 1 ts fersk, revet

Saltlake til oppbevaring:

1litervann
60grsalt
1sssukker
1stklaurbærblad ­ kan sløyfes




Næringsdeklarasjon for Klassisk lammerull!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.801 239.63Kcal
Protein6.98120.51gram
Karbohydrat1.0117.44gram
Kostfiber0.122.07gram
Fett4.4075.97gram
Mettet fett1.9934.36gram
Salt5.4193.37gram
Pris på oppskriftenKr 4.75Kr 82.01Kroner
Hele oppskriften veier1 727 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Fjern evt. ben fra siden. Skjær rulleskinnet slik at du får et stykke med rette kanter, ca. 20 cm bredt.
2. Bland sammen salt, pepper, gelatinpulver, og ingefær. Dryss noe av dette på slagsiden.
3. Kjøttet og avskjær skjæres i strimler og legges lagnsetter over hele rulleskinnet. Strø på resten av krydderet.

4. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstråd, eller surr den. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at krydderet kan trekke inn før koking.
6. Pakk rullen i et glasshåndkle og surr med bomullstråd. Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke på ca. 80°C i ca. 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen. Ta rullen opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
7. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.

Server klassisk lammerull som et av julens pålegg til frokost eller lunsj.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20494)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Lesere: 17877 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 80,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 71,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 228,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 186,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 183,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 146,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 100,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.