Lefsekling fra Telemark inneholder
225 Kalorier,
36 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Lefsekling fra Telemark har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lefsekling fra Telemark er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,1 poeng fra 7 lesere
Lesere:
17967 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lefsekling fra Telemark!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 224.59 | 2 346.97 | Kcal |
Protein | 7.44 | 77.75 | gram |
Karbohydrat | 36.42 | 380.59 | gram |
Kostfiber | 2.39 | 24.98 | gram |
Fett | 4.93 | 51.52 | gram |
Mettet fett | 1.67 | 17.45 | gram |
Salt | 0.09 | 0.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.53 | Kr 15.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 045 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp melken med margarin. Lag en stor fordypning i melet, og slå den kokende melken i fordypningen. Rør det hele raskt sammen til en tykk grøt. Dekk grøten godt til, og la den stå kjølig til neste dag.
Kna inn melet til det blir en smidig deig. Del deigen i emner som kjevles tynne som flatbrød. Stek leivene på middels varm takke med den siden som er kjevlet, ned. Dette er lefsens rettside.
Dynk leiven med litt lunkent vann straks den er kommet på takken. Stek leivene til de er gjennomstekte og lyse, og de har små, gulbrune blærer. Snu ofte. De ferdigstekte leivene skal være sprø.
Oppbevar lefsene mørkt og kjølig. De er holdbare.
Lefsene må bløtes og smøres før de serveres. Bruk smør og sukker hvis de skal serveres til kaffe, men med bare smør hvis de skal brukes til rakfisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13000)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift