Lille julaftens-kake inneholder
377 Kalorier,
37 g Karbo,
9 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Lille julaftens-kake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lille julaftens-kake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lille julaftens-kake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 377.37 | 7 180.45 | 598.37 | Kcal |
Protein | 9.22 | 175.43 | 14.62 | gram |
Karbohydrat | 37.24 | 708.59 | 59.05 | gram |
Kostfiber | 3.65 | 69.45 | 5.79 | gram |
Fett | 20.47 | 389.49 | 32.46 | gram |
Mettet fett | 4.51 | 85.81 | 7.15 | gram |
Salt | 0.13 | 2.42 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.07 | Kr 77.44 | Kr 6.45 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 903 totalt | 1 903 pr porsj | 159 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bland mel og sukker, og hakk smør eller margarin i til det blir en grynete masse. Bland i eggeplommer, og elt deigen fort sammen. Pakk den inn i plastfolie og legg den kaldt en stund. Smør en rund kakeform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
Skåld mandlene. La dem ligge til tørk en stund. Mal dem på mandelkvern. Stivpisk de to eggehvitene. Elt de malte mandlene i. Visp de hele eggene og eggeplommene godt sammen. Bland i melisen og visp noen minutter til. Bland i revet sitronskall og sitronsaft. Rør sitron-eggedosisen sammen med mandelmassen.
Skjær skallet av en sitron, helt inn til kjøttet. Skjær kjøttet i tynne skiver, og legg dem utover mørdeigbunnen. Fordel mandelfyllet over. Dryss litt melis på toppen.
Stek kaken på nederste rille i ca 1 time ved 180 C. Sett en plate øverst i ovnen for å dempe overvarmen hvis kaken skulle bli for brun.
Denne oppskriften er hentet fra en ca 200 år gammel håndskrevet kokebok, funnet i arkivet til Vågå sogneprestembete. Oppskriften er noe omarbeidet, og lagt til dagens forhold.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4666 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12975)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Fylke:
Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift