Fotograf:Weber Prøv med å bake lussekatter på grillen i desember. En utrolig spesiell opplevelse tror jeg.
Oppskrift kommer fra pressemelding fra Weber Grill. De har flere oppskrifter på sine hjemmesider, men jeg har ikke lov tilo å vise dem.
Oppskriften inneholder 292 Kalorier, 43 g Karbo, 8 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
PÅ KJØKKENET
Smelt smøret og bland i melken. Varm dette opp til blandingen er lunken, omtrent 37 °C. Smuldre opp gjæren i en skål, og bland i med litt av den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett malt safran, salt, sukker og sammenpisket egg. Bland i hvetemel – la litt være igjen til utrullingen – og elt deigen, til du får en jevn og smidig deig.
La deigen heve i 30 minutter.
Elt deigen godt på et bord drysset med mel. Tilsett eventuelt resten av melet. Del deigen i 10 stykker. Rull ut hver porsjon i fingertykke pølser og form dem som S-er.
Pensle lussekattene med egg og pynt med korinter eller rosiner. Legg dem på bakeplaten, og la dem etterheve på platen i omtrent 15 minutter.
VED GRILLEN
Klargjør grillen til indirekte høy varme. Legg bakesteinen på grillen, og la den bli varm.
Sett bakeplaten med lussekattene på bakesteinen, når grillen har nådd riktig temperatur. Bak lussekattene i 15-20 minutter.
Forberedelsestid: 1 time
Tilberedning: 15 min
Grillmetode: Indirekte
Grilltemperatur: 225 °C
Utstyr: Bakestein og bakeplate, bakepapir
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Weber
(Intern: 33487)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2017-12-12
Oppdatert dato:2017-12-12