Fotograf:
Matoppskrift.no
Varier innholdet i makirullene med rå laks og røket laks, kveite, reker, crabstick og som vi ofte bruker, kylling! Oppskriften inneholder
116 Kalorier,
21 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Maki Sushi er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 9 lesere
Lesere:
36005 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Maki Sushi med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 116.49 | 335.49 | 55.92 | Kcal |
Protein | 6.36 | 18.32 | 3.05 | gram |
Karbohydrat | 21.18 | 61.00 | 10.17 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 0.43 | 0.07 | gram |
Fett | 0.67 | 1.93 | 0.32 | gram |
Mettet fett | 0.11 | 0.32 | 0.05 | gram |
Salt | 0.73 | 2.10 | 0.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.51 | Kr 18.75 | Kr 3.12 | .- |
Hele oppskriften veier | 288 totalt | 288 pr porsj | 48 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 72,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 6
biter
Maki Sushi er ris og fisk rullet i en spesiell tang som heter nori (som du får kjøpt på delikatesse forretninger). Det samme hvis du har behov for en bambusmatte.
Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Skjær fisken i en bit som er så tykk som en blyant. Skjær agurken som litt tynnere enn en blyant. Strø litt salt over agurken. Legg en stripe fisk og en bit agurk i midten av risen. Hell over en tynn, tynn stripe washibi. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6 små biter. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik.
Makiruller spises som sushi, men ettersom det er wasabi inni rullen kan du dyppe den i soyasaus som ikke er blandet med wasabi.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11874)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Japan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-02-02
Oppdatert dato:2014-02-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift