Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele



Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele inneholder 85 Kalorier, 2 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele har beregnet å ha følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5405 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
250grmakrell, skinn- og beinfri, delt i to på langs (kan erstattes med lettrøkt ål)
250grlettrøkt pigghå, skinn- og beinfri, delt i to på langs
2stktomater, skåldet og kuttet i små terninger
1stkpaprika, skinn- og steinfri, kuttet i små terninger
4dltomatjuice
2,5dlhvitvin, fyldig
2ssestragon, frisk og hakket
Ca 9blad(er)gelatin
1tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet

Vinaigrette:

2stksjalottløk, skrelt og finhakket
Ca 2,5sshvitvinseddik
1dlhvitvin, fyldig
2stktomater, skåldet og kuttet i terninger
2ssfinkuttet gressløk
6ssolivenolje, høy kvalitet
1tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet




Næringsdeklarasjon for Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84.54167.98Kcal
Protein5.8511.62gram
Karbohydrat1.693.36gram
Kostfiber0.871.73gram
Fett4.559.04gram
Mettet fett0.751.49gram
Alkohol1.67 %
Salt0.440.86gram
Pris på oppskriftenKr 7.09Kr 14.09Kroner
Hele oppskriften veier1 987 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,99 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kle en avlang kakeform (1,5 l) eller lignende med kjøkkenfilm. Tomatjuice, hvitvin, estragon, seltin og den nykvernede pepperen has i en bolle. Rør så i den smeltede gelatinen. Legg et lag med pigghå i bunnen av formen. Hell over tomatgelé slik at det dekker. Legg i tomat og paprikaterninger. Hell over litt gelé. Legg så på makrell. Hell over gelé. Dekk med kjøkkenfilm på toppen. Avkjøl i ca. 10-12 timer.

Vinaigrette:
Sjalottløk, eddik og hvitvin kokes i ca. 2-3 min. Avkjøles. Rør så i olje, tomatterninger og gressløk, seltin og pepper til slutt. Når du anretter geleen, skjær den med kjøkkenfilmen på, og ta den av etter at du har lagt geleen på tallerkenen.

Server med en hvitvin

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2974)
Tilberedningstid: 75 min
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-01
Oppdatert dato:2003-01-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.