Fotograf:Dansukker Marsipanjulegris er en morsom aktivitet. Farg marsipangrisene dine med rødbete og få en lekker rosafarge. Denne marsipanjulegrisen er både fin å se på og god å spise.
Skrell røbeten og riv den på et rivjern. Klem ut juicen gjennom en sil.
Bland mandelmel og sukker ordentlig i en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggehvite, vann, røbetejuice og olje med maskinen i gang. Pass på å skrape langs kantene slik at alt blandes ordentlig.
Hell i melisen i omganger og arbeid med røren til den henger sammen.
Forme grisene akkurat som du vil. La fantasien blomstre!
MEN ... hvis du vil lage en stor julegris med tre grisunger (som på bildet) gjør du slik:
Del marsipanen i to deler og del deretter en del i ytterligere fire deler. Den store delen blir kroppen og de fire mindre blir julegrisens hode og de tre grisungene. Ta en bit fra hver «kropp» og rull halekrøllene. Form deretter kroppene og fest halene. Legg den større kroppen på ønsket serveringsfat og bøy den litt. Bruk baksiden av en kniv til å markere folder og lår. Legg grisungene «under magen». Form hodet på den store grisen. Knip av en bit og rull to dråper. Rull deretter til hodet. Tenk formen som en pære som har gått i bakken. Sett den større delen mot kroppen. Flat ut dråpene og form til to ører og sett i folden mellom kropp og hode. Sett i to kuleformede strøssel som øyne og sett i to prikker med smeltet mørk sjokolade som pupiller.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 36102)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Innlagt dato:2021-11-28
Oppdatert dato:2021-11-28