Myntegelé av friske blad inneholder
201 Kalorier,
50 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Myntegelé av friske blad har ingen allergener
Myntegelé av friske blad er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8054 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Myntegelé av friske blad!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 201.18 | 3 026.75 | Kcal |
Protein | 0.09 | 1.35 | gram |
Karbohydrat | 50.01 | 752.40 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 4.51 | gram |
Fett | 0.02 | 0.30 | gram |
Mettet fett | 0.01 | 0.15 | gram |
Salt | 0.00 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.39 | Kr 51.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 505 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 99,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha myntebladene i en kjele og tilsett vann. Varm langsomt opp og la det koke 1-2 minutter. Sett kjelen til side og la myntebladene stå og trekke under lokk i 10 minutter. Sil myntekoket. Gi det et oppkok. Rør sukkeret i litt etter litt slik at det blir oppløst. Tilsett sitronsaft og Certo. La blandingen fosskoke i 1 minutt. Sett kjelen til side et par minutter. Skum godt av alt skum og den tynne hinnen som dekker geleen.
Fyll geleen på varme små glass. Lukk dem med det samme. Legg gjerne et par friske mynteblad i hvert glass, eller dryss i ørlite tørket mynte.
I England har lammesteken ofte følge av myntesaus. Hvorfor ikke servere en myntegelé. Smakskombinasjonen er ganske raffinert.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9388)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift