Namdalsklenning inneholder
186 Kalorier,
28 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Namdalsklenning har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Namdalsklenning er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6955 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Namdalsklenning med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 185.55 | 14 417.61 | 576.70 | Kcal |
Protein | 7.29 | 566.45 | 22.66 | gram |
Karbohydrat | 28.19 | 2 190.42 | 87.62 | gram |
Kostfiber | 3.68 | 285.94 | 11.44 | gram |
Fett | 4.03 | 313.14 | 12.53 | gram |
Mettet fett | 1.39 | 108.01 | 4.32 | gram |
Salt | 0.17 | 13.06 | 0.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.66 | Kr 128.99 | Kr 5.16 | .- |
Hele oppskriften veier | 7 770 totalt | 7 770 pr porsj | 311 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 25
stk
Når man steker klenning bruker man en spesiell ovn som er laget av gråstein eller murstein. Eldrommet er formet som et hvelv av ildfast stein. Det er meget viktig å få godt avtrekk, slik at det blir god varme i ovnen. Det ble brukt bjørk og oreved til stekingen.
Elt mel og vann sammen til en passe deig. Dekk deigen med et klede. Kjevl ut til ganske tynne leiver uten hull. Trill leivene på bakstefløy og legg de over på et godt melstrødd bakebord. Børst av leivene før de blir smurt med eggeblandingen.
Visp egg og fløte lett sammen. Sil blandingen og smør den på leivene med en bred pensel. Unngå å få smurning nær eventuelle hull i leiven. Før leiven raskt inn i ovnen, som er god og varm. Snu leiven og drei den mange ganger under stekingen så den ikke blir brent. Rask steking gir best resultat.
Bløt leiven i lunkent vann på begge sider. Legg et klede på bordet og legg leiven på kledet med eggsida ned. Legg et større klede over leiven. La den ligge 10-15 minutter og smør med en blanding av to deler smør, en del sukker og litt kanel. Brett leiven dobbel og klipp av den brune kanten rundt leiven. Del leiven i passe stykker, ca 8-9 pr. leiv. Legg gomme på hvert stykke og rull sammen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13745)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift