Namdalsklenning



Namdalsklenning inneholder 181 Kalorier, 28 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Namdalsklenning har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Namdalsklenning er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgbyggmel
1,2kghvetemel
200grgrovt finmalt hvetemel
1tssalt
Ca 2,5literlunkent vann til passe deig

Smurning:

30stkegg
2dlfløte


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Namdalsklenning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier181.4214 096.70563.87Kcal
Protein7.15555.5722.22gram
Karbohydrat28.192 190.4287.62gram
Kostfiber2.84220.678.83gram
Fett3.82296.8211.87gram
Mettet fett1.38107.234.29gram
Salt0.1713.250.53gram
Pris på oppskriftenKr 1.66Kr 128.99Kr 5.16.-
Hele oppskriften veier7 770 totalt7 770 pr porsj311 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stk

Når man steker klenning bruker man en spesiell ovn som er laget av gråstein eller murstein. Eldrommet er formet som et hvelv av ildfast stein. Det er meget viktig å få godt avtrekk, slik at det blir god varme i ovnen. Det ble brukt bjørk og oreved til stekingen.

Elt mel og vann sammen til en passe deig. Dekk deigen med et klede. Kjevl ut til ganske tynne leiver uten hull. Trill leivene på bakstefløy og legg de over på et godt melstrødd bakebord. Børst av leivene før de blir smurt med eggeblandingen.

Visp egg og fløte lett sammen. Sil blandingen og smør den på leivene med en bred pensel. Unngå å få smurning nær eventuelle hull i leiven. Før leiven raskt inn i ovnen, som er god og varm. Snu leiven og drei den mange ganger under stekingen så den ikke blir brent. Rask steking gir best resultat.

Bløt leiven i lunkent vann på begge sider. Legg et klede på bordet og legg leiven på kledet med eggsida ned. Legg et større klede over leiven. La den ligge 10-15 minutter og smør med en blanding av to deler smør, en del sukker og litt kanel. Brett leiven dobbel og klipp av den brune kanten rundt leiven. Del leiven i passe stykker, ca 8-9 pr. leiv. Legg gomme på hvert stykke og rull sammen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13745)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Lesere: 4282 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 297,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 315,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 347,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 317,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 359,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.