Nirus rødbetburger



Nirus rødbetburger oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Nå får vi tak i rødbeter nærmest året rundt, det er derfor lett å variere rettene med forskjellige smaker. Denne oppskriften er anvendelig til flere ingredienser, prøv den gjerne med søtpotet eller vanlige poteter.
I dag har jeg laget den med ferske rødbeter, det er slett ikke nødvendig å koke de. Det eneste kjedelige med rødbetene er at kluter og utstyr blir farget, jeg foretrekker derfor å bruke kjøkkenpapir når jeg skreller og rasper. Gjør det helst ved vasken, for å skylle raskest mulig. Neglene kan renses med sitronskall, hvis du ikke tyr til engangshansker.
Jeg hører ofte at folk kan si» jeg liker ikke rødbeter», visst har de en spesiell smak. Tipset mitt er å ha i litt lime saft og for eksempel chaat masala, det vil både bidra med smak og gi et snev av syrlighet. Malt havregryn gir en god binding til burgeren og gir mer metthetsfølelse.
For deg som ikke tåler gluten og vil sløyfe hamburgerbrød, kan jeg foreslå brun ris salat eller kikertsalat og en frisk raita. De kan også pensles med litt olje og stekes i stekeovn 15 minutter på 200 grader. Oppskriften er til to personer.

Mvh Niru Kumra


Oppskriften inneholder 176 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nirus rødbetburger er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2119 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
250grraspet rødbet
70grmalt havregryn
1tsmalt korianderfrø
1tsmalt spisskummen
1tssalt
1dashChilipulver etter ønske
1tsnirus chaat masala
75grløkterninger
1stklime, saften
4ssfrisk koriander
2ssrapsolje til steking
2stkhamburgerbrød




Kalorier og næringsinnhold i Nirus rødbetburger med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier176.49561.06Kcal
Protein4.1513.19gram
Karbohydrat24.2677.12gram
Kostfiber3.4811.06gram
Fett6.2119.74gram
Mettet fett0.561.78gram
Salt1.294.11gram
Pris på oppskriftenKr 3.80Kr 12.08Kr .-
Hele oppskriften veier636 totalt318 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo54,98 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skrell og riv rødbetene grovt på rivjern.
Mal krydder og havregryn, skjær løk og koriander.
Bland alt og forme til burgere.
Stek de i stekepanne eller stekeovn.


Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 34278)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India
Innlagt dato:2018-09-18
Oppdatert dato:2018-09-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nirus rødbetburger.Nirus rødbetburger.
Denne retten har 176,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.