Nypegelé inneholder
103 Kalorier,
24 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Nypegelé har ingen allergener
Nypegelé er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 4 lesere
Lesere:
14636 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nypegelé!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 102.52 | 2 788.54 | Kcal |
Protein | 0.31 | 8.43 | gram |
Karbohydrat | 23.73 | 645.46 | gram |
Kostfiber | 2.37 | 64.46 | gram |
Fett | 0.18 | 4.90 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.06 | Kr 56.03 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 720 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 92,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La nypene småkoke i 3 dl vann i 30 minutter eller til de er møre.
Skjær eplene i biter uten å fjerne skall og kjernehus. La eplene småkoke i 3 dl vann til de er møre. Tilsett nypene i eplemassen. Sil saften gjennom en saftpose eller et klede.
Tilsett saft av 2-3 sitroner, avhengig av saftmengden. Beregn en sitron til 6 dl saft.
Rør ved svak varme til sukkeret er oppløst.
Ha sitronkjernene i en gaspose og bind posen til kjelehåndtaket. La det boblekoke til gelépunktet nåes.
Fyll geleen på varme, rene glass.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9416)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift