Fotograf:
Melk.no
En rett som passer bra å lage i helgen. Oppskriften inneholder
114 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostesufflé med grønnsaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4053 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ostesufflé med grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.01 | 558.71 | Kcal |
Protein | 7.62 | 37.34 | gram |
Karbohydrat | 3.60 | 17.64 | gram |
Kostfiber | 1.67 | 8.18 | gram |
Fett | 7.31 | 35.82 | gram |
Mettet fett | 4.02 | 19.70 | gram |
Salt | 0.60 | 2.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.27 | Kr 20.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 960 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,63 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen.
Stek suffléen og server den straks den tas ut av ovnen. En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt".
Godt brød smaker ved siden av.
Suffléform, ca 1 ½ - 2 l (til en sufflé på 4-6 porsjoner).
I stekeovnen ved 175 °C i ca 60 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28571)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-25
Oppdatert dato:2013-12-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift