Fotograf:Matprat.no Det er en gyllen regel at det er gjestene som må vente på suffleen og ikke omvendt. Ostesufflé er enkelt, tøft, deilig retro og utrolig godt! Ferskt brød og en enkel, grønn salat er alt du trenger ved siden av. Bon Appetit!
Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen noe.
Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt inn i sausen. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
Hell røren i en smurt ildfast form og stek suffléen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Ostesufflé er en utmerket måte å bli kvitt osterester på - all slags hvit ost kan brukes i suffléen.
Om du steker ostesuffleen i porsjonsformer, reduseres steketiden med 20-25 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2674)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-12-06
Oppdatert dato:2021-12-28