Fotograf:Knut Pettersen Makaroni og ost, eller mac and cheese er en velkjent rett som er vanlig i US ++. Og denne versjonen her bakes i ovnen med makaroni skjell, jarlsbergost og litt ekstra godsaker. Raskt og ganske enkelt å lage. Andre grønnsaker kan og has i. Ostemengde kan varieres.
Poenget med at makaroni skal kokes lite er at den vil trekke til seg melk i ovnen og sammen med egg gjør at retten får fin konsistens.
Forresten er vel disse versjonene omtrent det vi kaller makaroingrateng.
Oppskriften inneholder 185 Kalorier, 14 g Karbo, 10 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Makaronien:
Kok opp vann med litt salt og olje i. Kok makaronien akkurat halvparten av det som står på pakka. Hell av vannet og sett til side.
Osteblanding og saus:
Riv all osten men legg til side en håndfull. Smelt smøret. La melka være romtemperatur. Kutt opp skinke, løk og paprika.
Pisk egg sammen med melk og tilsett det smeltede smøret. Rør inn osten og bland dette godt.
Bland så den kokte makaronien med skinke, paprika og løk, Salt og pepper. Hell dette i bakeformen og hell så over ost/melke blandingen. Pakk det gost sammen og dryss den ekstra osten på toppen. Det skal ikke lokk på.
Varm opp ovnen til 175 grader og la det bake på rist i ca 30-40 minutter til toppen er brunaktig. Men pass litt på.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 33656)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Amerika Innlagt dato:2018-03-04
Oppdatert dato:2018-03-04
Lesere: 2249 totalt.