Fotograf:
Melk.no
En høy og luftig ostesufflé er alltid hyggelig å imponere gjestene med. Husk det er gjestene som skal vente på ostesuffleen og ikke omvendt. Oppskriften inneholder
229 Kalorier,
4 g Karbo,
14 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostesufflé 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6654 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ostesufflé 1!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 228.74 | 815.36 | Kcal |
Protein | 13.97 | 49.80 | gram |
Karbohydrat | 4.27 | 15.22 | gram |
Kostfiber | 0.22 | 0.78 | gram |
Fett | 17.26 | 61.52 | gram |
Mettet fett | 9.97 | 35.54 | gram |
Salt | 1.05 | 3.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.56 | Kr 23.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 426 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemel og rør inn smøret.
Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.
Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
Tilsett revet ost og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd. Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle eller spray en suffléform med fett som rommer ca 2,5 liter. Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 °C i ca 50 minutter.
Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.
Server straks med en grønn salat og godt brød.
Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26944)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-25
Oppdatert dato:2013-12-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift