Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp inneholder
243 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7528 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 243.33 | 3 900.25 | Kcal |
Protein | 8.21 | 131.60 | gram |
Karbohydrat | 2.66 | 42.64 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 10.26 | gram |
Fett | 21.90 | 351.03 | gram |
Mettet fett | 6.57 | 105.31 | gram |
Alkohol | 0.21 % | | | |
Salt | 0.12 | 1.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.87 | Kr 174.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 411 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 150 C. Skjær av hals og ben på endene og legg dem i en liten langpanne med 1/2 løk, purre, gulrot og timian. Sett pannen i ovnen i ca 30 minutter. Ta den ut av ovnen og ha innholdet over i en kasserolle. Sett pannen på platen og kok den ut med madeira og rødvin. Ha sjyen over i kasserollen sammen med vann slik at bena dekkes. Kok opp over svak varme og la alt trekke uten lokk mens ender og grønnsaker stekes ferdig.
Endene steker du ved å gni inn andebrystene med havsalt og pepper og en delt hvitløksfedd.
Pensle en langpanne med litt olje. Ha poteter, småløk, sjalottløk og resten av hvitløken i pannen. Brun dem i ovnen i ca 30 minutter. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Øk ovnsvarmen til 200 C. Legg endene oppå grønnsakene og stek dem til de er medium, 20-25 minutter. La ender og grønnsaker hvile i 20 minutter før servering mens det holdes varmt.
Smelt imens 1 ss av smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett spinat og stek til den begynner å falle sammen. Hold den varm.
Lag sausen ferdig: Sil kraften og skum av eventuelt fett. Ha den silte kraften over i kasserollen og kok den inn over sterk varme til passende sauskonsistens. Smak til med salt og pepper. Ha de siste 3 1/2 ss smør i sausen under stadig omrøring. Sausen må nå ikke koke. Hold den varm i vannbad til den serveres.
Fordel grønnsaker og spinat på varme tallerkner. Skjær ut bryststykkene på endene og anrett dem over grønnsakene. Server sausen ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7972)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift