Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp





Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp inneholder 243 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkvillender
0,5stk liteløk
1stk litepurre, godt vasket
1stkgulrot
0,25potte(r)timian, fersk
2ssmadeira
1dltørr rødvin
havsalt
grovkvernet pepper
4feddhvitløk
olivenolje
24stk litenypoteter
4stksmåløk
8stksjalottløk
500grskogsopp
4,5sssmør, usaltet
200grspinat, fersk blansjert i kokende vann i 1-2 minutter og avrent


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier243.373 900.89Kcal
Protein8.21131.60gram
Karbohydrat2.6642.64gram
Kostfiber0.6610.58gram
Fett21.90351.03gram
Mettet fett6.58105.47gram
Alkohol0.21 %
Salt0.121.85gram
Pris på oppskriftenKr 10.87Kr 174.23Kroner
Hele oppskriften veier6 411 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 150 C. Skjær av hals og ben på endene og legg dem i en liten langpanne med 1/2 løk, purre, gulrot og timian. Sett pannen i ovnen i ca 30 minutter. Ta den ut av ovnen og ha innholdet over i en kasserolle. Sett pannen på platen og kok den ut med madeira og rødvin. Ha sjyen over i kasserollen sammen med vann slik at bena dekkes. Kok opp over svak varme og la alt trekke uten lokk mens ender og grønnsaker stekes ferdig.

Endene steker du ved å gni inn andebrystene med havsalt og pepper og en delt hvitløksfedd.

Pensle en langpanne med litt olje. Ha poteter, småløk, sjalottløk og resten av hvitløken i pannen. Brun dem i ovnen i ca 30 minutter. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Øk ovnsvarmen til 200 C. Legg endene oppå grønnsakene og stek dem til de er medium, 20-25 minutter. La ender og grønnsaker hvile i 20 minutter før servering mens det holdes varmt.

Smelt imens 1 ss av smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett spinat og stek til den begynner å falle sammen. Hold den varm.

Lag sausen ferdig: Sil kraften og skum av eventuelt fett. Ha den silte kraften over i kasserollen og kok den inn over sterk varme til passende sauskonsistens. Smak til med salt og pepper. Ha de siste 3 1/2 ss smør i sausen under stadig omrøring. Sausen må nå ikke koke. Hold den varm i vannbad til den serveres.

Fordel grønnsaker og spinat på varme tallerkner. Skjær ut bryststykkene på endene og anrett dem over grønnsakene. Server sausen ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7972)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Lesere: 6756 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.