Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem





Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem inneholder 231 Kalorier, 22 g Karbo, 3 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner

Karamellsaus

6sssukker
1,5dlkremfløte

Terter

4plate(r)butterdeig
4stk litepærer, skrelt, uten kjernehus
0,5stksitron, saften
1stkegg


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier230.86298.22Kcal
Protein2.813.63gram
Karbohydrat21.5627.85gram
Kostfiber2.613.37gram
Fett14.2418.40gram
Mettet fett7.699.93gram
Salt0.290.38gram
Pris på oppskriftenKr 4.46Kr 5.76Kroner
Hele oppskriften veier1 033 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt sukkeret til karamell, tilsett kremfløte, og rør til all karamellen har smeltet i fløten. Avkjøl. Tin butterdeigen, og del hver plate tvers over i tre. Legg halvparten av bunnene på bakepapir. Skjær ut en ca. 3 mm bred “ramme” på den andre halvparten. “Lim” fast rammene som en kant rundt bunnene med egg. Legg en teskje karamellsaus på hver.
Skjær pærene i vifteform, men la dem sitte sammen ved stilken. Press sitronsaft over. Legg en halv pære på karamellsausen, pensle med egg og dryss over sukker. Stek tertene i ca. 25 minutter ved 220 °C. Varm opp melk, eggeplommer, sukker og maisena under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen og du ser den første boblen. Trekk kjelen til side. Avkjøl i kaldt vann.

Ved servering:
Rør eggekremen godt og bland den med stivpisket kremfløte. Bland inn finhakket rosmarin. Dryss en diagonal stripe med finhakkete pistasjnøtter over hver terte, og server med kremen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24074)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Lesere: 2857 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.
Denne retten har 230,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smuldrepai med pærer.Smuldrepai med pærer.
Denne retten har 299,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pærekake 4.Pærekake 4.
Denne retten har 99,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.