Fotograf:
Kylling.no
Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem inneholder
230 Kalorier,
22 g Karbo,
3 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4487 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 229.96 | 297.06 | Kcal |
Protein | 2.80 | 3.62 | gram |
Karbohydrat | 21.56 | 27.85 | gram |
Kostfiber | 2.81 | 3.63 | gram |
Fett | 14.10 | 18.21 | gram |
Mettet fett | 7.46 | 9.64 | gram |
Salt | 0.29 | 0.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.46 | Kr 5.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 033 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt sukkeret til karamell, tilsett kremfløte, og rør
til all karamellen har smeltet i fløten. Avkjøl. Tin
butterdeigen, og del hver plate tvers over i tre. Legg
halvparten av bunnene på bakepapir. Skjær ut en
ca. 3 mm bred “ramme” på den andre halvparten.
“Lim” fast rammene som en kant rundt bunnene
med egg. Legg en teskje karamellsaus på hver.
Skjær pærene i vifteform, men la dem sitte sammen
ved stilken. Press sitronsaft over. Legg en halv pære
på karamellsausen, pensle med egg og dryss over
sukker. Stek tertene i ca. 25 minutter ved 220 °C.
Varm opp melk, eggeplommer, sukker og maisena
under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen
og du ser den første boblen. Trekk kjelen til side.
Avkjøl i kaldt vann.
Ved servering:
Rør eggekremen godt og bland
den med stivpisket kremfløte. Bland inn finhakket
rosmarin. Dryss en diagonal stripe med finhakkete
pistasjnøtter over hver terte, og server med kremen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24074)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift