Sett ovnen på 175 °C.
Smelt smøret, og tillsett hvetemel, demerarasukker og havregryn. Avkjøl litt.
Trykk deigen ut i en smurt paiform, 26 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen i 10 minutter.
Lag fyllet. Rør sammen egg og crème fraîche i en bolle. Riv mandelmassen, og ha den i blandingen. Tilsett demerarasukker og vaniljesukker. Visp sammen røren.
Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg pæreskivene i paiskallet, hell over fyllet og strø over bjørnebærene. Garner med mandelspon.
Stek i nedre del av ovnen i ca. 35 minutter. Fyllet skal være fast når du tar paien ut av ovnen.
Server den med vaniljesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35058)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2020-05-25
Oppdatert dato:2020-05-25